ОУ "Филип Тотю" - с. Върбовка
ОУ "Филип Тотю" - с. Върбовка

ОУ "Филип Тотю" - Новини

успех

Продължава работата по проект УСПЕХ. През тази учебна година групите по извънкласна и извънучилищна дейност са 6. Те са съобразени с интересите на учениците, като основните цели са да се осмисли  свободно време на децата, да открият нови таланти, да развият допълнителни знания, умения и компетентности.

Повече за дейността на групите може да научите на страницата ни ПРОЕКТИ.

Галерията от снимки може да разгледате на сайта на проекта следния адрес:                          http://uspeh.mon.bg/?m=8&p=&schoolcode=300607

Екскурзия до гр. Две могили

На 11 април проведохме екскурзия до гр. Две могили. Посетихме къща - музей "Филип Тотю", където войводата е прекарал последните години от живота си. Интересна и увлекателна беше беседата, която ни изнесе уредникът на музея Койчо Пенчев. Поднесохме цветя на гроба на Филип Тотю и пред паметника му в центъра на града. Спонсор на екскурзията ни беше Училищното настоятелство, за което благодарим.

Екскурзия до гр. Габрово

     На 26 април клубовете "Приятели на природата" и "Моят роден край", работещи по проект УСПЕХ,  проведохме екскурзия до гр. Габрово. Посетихме етнографския комплекс "Етър", планетариума и зоопарка. В комплекса "Етъра" видяхме как с помощта на водата са работили различни работилници. Имахме възможност да наблюдаваме как се правят керамични изделия, как се изработват гайтани и  др. Опитахме и от захарните изделия.                                                                                                                                       В планетариума освен изложбата, посветена на космоса, с помощта на светлинни ефекти видяхме и много увлекателна беседа за нашата галактика и различни съзвездия. Лошото време не ни позволи да наблюдаваме с телескопа Слънцето.                                                                                                               Като истински приятели на природата не пропуснахме да посетим и зоопарка.   

ден на ученическо самоуправление

На 10 май проведохме ден на ученическо самоуправление. Много от учениците пожелаха да бъдат учители по различни учебни предмети. Сериозно и с отговорност те се отнесоха към поставената задача да заменят съответния учител. Трябва да им признаем, че се справиха доста добре. Да се надяваме, че в бъдеще някой от тях ще избере учителската професия.

147 години от битката при с.Върбовка

   На 17 май 2014 г. в местността "Косматица", край село Върбовка, се отбелязаха  147 години от битката на Филип Тотю и неговата чета. Членове на клуб "Традиция" представиха историческа възстановка на сражението. Имахме уникалната възможност да видим на живо облекла и оръжия от нашата история.

  И ние - учениците от ОУ "Филип Тотю" бяхме част от това тържествио. Нашият малък концерт беше поздрав за всички присътващи на празника.

"Върви народе възродени..."

По традиция в училище тържествено отбелязахме 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. След тържествения концерт много ученици получиха грамоти и материални награди, с които бяха отличени за своята дейност през учебната година. Тържеството завърши с кръшно българско хоро. Изненада имаше и за всички учители. На тържествен обяд г-н Антон Антонов, председател на училищното настоятелство, връчи на всеки учител грамота, бележник и химикал. От името на настоятелството той похвали учителите за добрата работа през учебната година, която по неговите думи най-добре се вижда от работата и изявите на децата. Благодарим му за хубавите думи и за финансовата  подкрепа.  

1 юни - международен ден на детето

На тържество по повод празника учениците от начален курс получиха своите бележници за успешно завършване на учебната година. Празникът продължи с рисунки на асфалт, наградите за които ни бяха осигурени от училищното настоятелство. Много и красиви рисунки направиха децата, което доста затрудни журито в състав г-н Антон Антонов, председател на настоятелството, и учителите по изобразително изкуство при определяне на наградените.

есенен крос

Група наши ученици участваха в традиционния есенен крос, организиран от община Павликени. Тази година нямаме награда, но както казват олимпийците „…важното нещо в живота не е победата, а битката".барон Кубертенбарон Кубертен

Национална седмица на четенето

През Националната седмица на четенето гости в училище бяха г-н Антон Антонов - кмет на селото и председател на училищното настоятелство и г-жа Гюлтебер Алиева - библиотекар в читалището. Г-н Антонов чете разкази пред учениците от 4 и 5 клас, а г-жа Алиева прочете приказки пред учениците от начален курс.

Ден на народните будители

 По традиция с парад на портретите на народни будители, стихове и песни чествахме 1-ви ноември - деня на народните будители.

Ден на благодарността

За  поредна година в с. Върбовка се празнува "Ден на благодарността" под шефството на кмета на селото г-н Антон Антонов. Хубав празник, на който се изказва благодарност съм хора, допринесли за развитието на селото. Наградените, сред които беше и Невянка Маринова,  учител в ОУ "Филип Тотю", получиха грамоти, плакети и значки. Нашите ученици имаха честта да поздравят наградените и гостите  с празничен концерт. Нека по-често да казваме "Благодаря". 

Празник в с.Батак

На 14 януари група ученици участваха в празнуването на Василица в с.Батак. Хубав празник, в който се представиха ученици от всички училища в община Павликени. Видяхме посрещането на Банго Василий, празнуването на Игнажден, много песни и танци. На тържеството бяха наградени децата, участвали в конкурс за най-хубава рисунка на тема празници и традиции, организиран от център Амалипе. 

на чаша руски чай

По традиция ученици от седми клас поканиха петокласниците на чаша руски чай. Разказаха на гостите си за Русия и ги почерпиха с чашка чай.

поклон за 3 март

С рецитал на група ученици и поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите от с. Върбовка чествахме националния празник. 

Честито на наградените

  Приключи ежегодния турнир по футбол на малки врати за купата на кмета на с. Върбовка. Поздравления за Осман Мехмедов от VІІІ клас, получил награда за най-много попадения в противниковата врата - цели 20 гола. Честито и на Алекс Бистров от ІV клас, отличен с приз за най-малък участник в турнира.

празник на изкуствата

Учасниците в клуб "Пей и танцувай с нас", по проект УСПЕХ, с ръководител Надка Бикова представиха нашето училище в "Празник на изкуствата". На празника, организиран от РИО гр.В.Търново, групите по проекта имаха възможност да покажат какво са научили и да разкрият своите таланти.

клуб "Искам да знам"

Със заключителна представителна изява завърши работата на участниците в клуб "Искма да знам" по проект УСПЕХ. Пред своите гости учениците показаха своите творби и разказаха за работата си в клуба.

заедно с родители

На 26 март в СОУ „Бачо Киро” гр.Павликени  се проведе кръгла маса на тема: „Насърчаване на родителското включване в училищния живот и превенция на отпадането” със съдействието на ЦМЕДТ “Амалипе”, по програма „Всеки ученик може да бъде отличник“. В нея участваха учители и директори от почти всички училища от общината, както и гости от Нови Пазар, Каспичан и Шумен. Ние представихме презентация за повишаване участието и  ангажираността на родителите в училищния живот.

общински празник

За втора година в гр.Павликени се провежда "Празник на яйцето". През целия ден имаше много песни, танци, забавни игри и състезания с яйца. Радваме се, че бяхме поканени с нашите танци да допринесем за доброто настроение на празника.

ученици-учители

В проведения Ден на ученическо самоуправление в класните стаи учители бяха учениците. Надяваме се, че някои от тях след години може да са нашата смяна в училище.

Коледни конкурси

В училището ни се проведоха конкурси за най-красива сурвакница, коледна картичка и най-добре украсена класна стая. Почти всички ученици се включиха в конкурса. На коледното тържество в училището ще бъдат обявени победителите. Наградите за участниците в конкурсите са от училищното настоятелство с председател г-н Антон Антонов - кмет на село Върбовка, за което им благодарим.

Снимки от конкурса може да разледате в галeрията.

Празник в Бяла черква

На 13 януари група наши ученици участваха в празнуването на Василица в гр.Бяла черква. Хубав празник, на който с много песни и танци се представиха ученици от всички училища в община Павликени. На тържеството бяха наградени децата, участвали в конкурс за най-хубава сурвакница и рисунка на тема празници и традиции, организиран от център Амалипе. 

Поклон, Апостоле

На 19 февруари група ученици ни припомниха живота и делото на Васил Левски-един от ония политически мъже, който още приживе с целостта на личността и идеите си, с единството на думите и делата си печели признание, а след героичната си гибел става знаме на всичко чисто, демократично и напредничаво в българското историческо развитие.

ден на розовата фланелка

Учениците от ОУ "Филип Тотю" се присъединиха към хилядите училища по света, отбелязвайки Световния ден за борба срещу училищния тормоз.

честита баба марта

По традиция в училището се проведе конкурс за най-красива мартеничка. В изработването на мартеничките се включиха и голяма част от родителите, за което им благодарим. Благодарим и на г-н Антонов - председател на училищното настоятелство, подпомогнали провеждането на конкурса.

3 март

3-ти март – най-значимата дата в богатия ни исторически календар. Дата, събрала в себе си саможертвата, признателността, родолюбието, преклонението и възторга на българите от свободата. 

С тържество пред паметника на загиналите върбовчани отбелязахме този празник.

Проект "Твоят час"

Започнаха представителните изяви на групите, работещи по проект "Твоят час".

Снимки от работата на учениците може да разгледате в нашата галерия.

ОБЯВА ЗА СВОБОДНО РАБОТНО МЯСТО - 8 ЧАСА / ПЪЛЕН РАБОТЕН ДЕН/ ЗА ДЛЪЖНОСТТА "ОБРАЗОВАТЕЛЕН МЕДИАТОР ПО ПРОЕКТ BG05M2OP001-2.011-0001ПОДКРЕПА ЗА УСПЕХ”, финансиран от ОП „НОИР“ 2014-2020 г.

ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБЯВАТА И СРОКОВЕ И ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА- РАЗДЕЛ "ДОКУМЕНТИ"